نوشته شده توسط : Aryan

تایگر بارب :

نام : تایگر بارب ( بارب ببری )

نام علمی : Puntius tetrazona , Capoeta tetrazona, Barbus tetrazona

خانواده : سیپرینیده ها ( Cyprinidae  )

خانواده فرعی : Capoeta

زیستگاه اصلی : رودخانه های جنوب شرقی آسیا (اندونزی ، تایلند و سوماترا )

اندازه : تا 8 سانتی متر رشد می کند .

ph-اسیدیته آب : 6 تا 8

سختی آب   : 3 تا 15  dH

دمای مطلوب   : 20 تا 26 درجه سانتیگراد

تانک مورد نیاز : حداقل 80 لیتر (برای یک گروه 6 تایی)

تغذیه : همه چیز خوار ( به خصوص سبزیجات و لوفاک )

 تایگر بارب ها ماهیان تخمگذاری هستند که برای نگهداری از آنها می توان از یک تانک پر از گیاه ( گیاهان قوی در کناره ها و پشت تانک ) حداقل 60 لیتری استفاده کرد .

تایگر بارب ها 7 تا 8 سانتیمتر رشد می کنند. معمولا 3 تا 5 سال عمر می کنند. حداقل اندازه تانك برای نگهداریش 80 لیتر برای یك گروه كوچك 6 تایی است.

 رفتار اجتماعی :

این ماهی تا اندازه ای متجاوز است و به همین خاطر بهتر است آنها را در گروههای 6 تایی یا بیشتر نگهداری كرد تا از از رفتار آسیب به باله ماهیان دیگر توسط آنان ممانعت شود. بهتر است ماهیانی با باله های بلند و شنای آرام نظیر بتاها و گوپیها و گورامیها با تایگر بارب نگهداری نشود. آنها بسیار فعال بوده و دم های ماهیانی نظیر گوپی ها را گاز گرفته و می خورند که به این دلیل نباید با ماهیان باله بلند نگهداری شوند . در ضمن آنها را نمی توان با آنجل ها و سیچلاید ها در یک تانک نگه داشت . تایگر بارب ها علاقه زیادی به زندگی در گروه دارند و برای این منظور می توان آنها را در گروه های 8 تایی قرار داد تا شادابی خود را حفظ کنند .

تکثیر:

تكثیرشان تا حدی مشكل است .آنها تخمهایشان را می خورند و برای تخمریزی نیاز به مقدار زیادی گیاه با برگهای پهن دارند. و والدین باید از تخمها جدا نگهداشته شوند.

تغذیه:

برای تغذیه غذاهای پولكی ، یخ زده ، خشك و نیز زنده را می پذیرد.ترجیحا با سبزیجات تازه آمیخته شده باشد . در طول هفته می توان 2 تا 3 بار آنها را با سبزیجاتی همانند کاهو تغذیه کرد . ( کاهو را 1 تا 2 دقیقه در آب گرم قرار داده و سپس به تانک منتقل کنید . )

نحوه تشخیص جنسیت :

برای تشخیص جنسیت ، گونه اصلی را كه دارای چهار نوار پهن سیاه در بدن است ، در نظر می گیریم.

1-  نرها لاغرتر و كوچكتر از ماده ها هستند.
2-  رنگ نرها از ماده ها درخشان تر است .
3-  در نرها در قسمت پوزه و بینی رنگ قرمز مشخص تری وجود دارد
4-  ماده شكم گرد و بزرگتری دارد.
5-  در باله پشتی ماده رنگ سیاه بصورت مشخص تری وجود دارد و در ماهی نر در بالای نوار سیاه باله پشتی ، نوار قرمز رنگ مشخصی وجود دارد در حالیكه این قرمزی در ماده بسیار كم تر و نامشخص تر است .

تایگر بارب نر

تایگر بارب ماده

 نحوه تکثیر:

تكثیر ماهی تایگر بارب ( بارب ببری)  Breeding of tiger barb

برای تولید مثل ماهی بارب ببری یا تایگر بارب توجه به نكات زیر می تواند مفید باشد :

1-  فراهم آوردن مولدین

برای فراهم آوردن مولدین می توانیم با توجه به خصوصیاتی كه در انتخاب ماهی خوب در نظر داریم به ایجاد دسته ای از تایگر باربها با حداقل 6 عضو در اكواریوم برای زیستن بهتر و ایجاد گروه بپردازیم .

وقتی ماهیها به طول 20 تا 30 میلیمتر و به سنی در حدود هفت هفته رسیدند میتوان آنها را برای تولید مثل و انتخاب مولد مناسب دانست.

 2-   جدا سازی جنسها

با توجه به مشخصات جنسیتی ماهیان تایگر بارب باید دو جنس را از یكدیگر به صورت مجزا در تانكهای آماده سازی نگهداریم تا شرایط لازم را برای تولید مثل به دست بیاورند. این جدا سازی برای هم زمانی تخمریزی و فراهم شدن شرایط خاص بدنی و روحی برای تكثیر است . تراكم مورد قبول در این مرحله یك ماهی به ازاء هر 4 لیتر آب است . 

3-   آماده سازی مولدین

تولید مثل ماهی تایگر بارب هنگامی رخ می دهد كه دمای آب در حدود 23 تا 28 درجه سانتیگراد ثابت باشد و دمای 25 درجه سانتیگراد مطلوبترین حرارت است . البته تا دمای 32 درجه سانتیگراد برای ماهیان قابل تحمل است .

تعویض 20 درصد آب روزانه ضمن هوادهی تانك لازم است .

جیره آماده سازی ، نگهداری وتولید مثل مولدین شامل توبیفكس ، آرتمیا ، غذای پرك مرغوب و یا غذای مطلوب است كه باید از پروتئین غنی باشد

تغذیه روزانه به مدت دو هفته و سه بار در روز صورت می گیرد .

به دلیل تغذیه متراكم ماهی و احتمال تخریب كیفیت آب باید توجه داشت كه كیفیت آب در طول دوره حفظ شود.


4-   كیفیت آب

آب تانك تخمریزی بهتر است كمی سبك بوده و نیز اسیدیته آن در حدود 6 تا 7 (كمی اسیدی ) باشد.


5-  تانك تخمریزی

اكواریوم گرم ، گیاه و بستری انبوه برای تخمریزی از موارد مطلوب در تانك تخمریزی است .

تایگر بارب را میتوان در گروه قرار داد تا خود جفت خود را برگزیند و در این حالت نسبت جنسی در گله یك به یك باید باشد .
یا تانكی مجزا برای یك جفت مولد در نظر گرفت و شرایط را برایشان مهیا ساخت در هر صورت چون آنها تخمهای رها شده خود و دیگر ماهیان را می خورند شاید نگهداری مجزا به موفقیت بیشتری در تولید مثل ماهی منجر شود .

گفته شده بعد از 3 تا 4 روز از جداسازی ، بهتر است نر و ماده یكدیگر را ببینند.

با كاهش شوری آب میتوان تخمریزی ماهی تایگر بارب را تحریك كرد . 

و با خروج مولدین از تانكهای آماده سازی و انتقالشان به آبهای تمیز و شفاف در تانك تخمریزی میتوان تخمریزی را در آنها تحریك كرد.

نور محل تانك تخمریزی ماهی تایگر بارب به طور غیر مستقیم و یا بسیار ملایم باشد و استرس محیطی و رفت و امد در حداقل ممكن باشد

برای هر جفت ماهی نیاز به 40 تا 70 لیتر آب با هوادهی كم یا بدون جریان هوا نیاز است .

زمان معمول برای اجرای فرایند تخمریزی 2 روز است و در صورتی كه ماهی تخمریزی نكرد میتوان آنرا از تانك تخمریزی خارج و جفت دیگری جایگزین نمود.

تانك تخمریزی باید بستری نازك داشته باشد یا بستری نداشته باشد.

معمولا صبح روز بعد از انتقال تخمریزی صورت می گیرد.

تعویض كمی آب نیز به تحریك تخمریزی كمك میكند.


6-  بستر تخمریزی

وجود بستری برای تخمریزی الزامی است .

گیاهان آبزی معلق یا ریشه دار برای ایجاد بستر تخمریزی مناسب هستند . میتوان از دو بوته گیاه كابومبا (Cabomba ) و یا دو خوشه تخمریزی یا بسترهای مناسب دیگر كه دست سازند یا بصورت آماده در اختیار قرار دارند برای تحریك ماهی به تخم افشانی و از آن مهمتر حفاظت تخمها از خورده شدن توسط مولدین استفاده كرد.

7-   عملیات نهایی

تایگر بارب از تخمهایش تغذیه كرده و باید پس از اتمام جفتگیری از تانك تكثیر خارج شود و یا تخمها انتقال یابند.

پس از اتمام تخم ریزی علاقه نر و ماده به یكدیگر كمتر شده واین مرحله زمانی است كه باید آنها را از تخمها و یكدیگر جدا كرد.بهتر است ماده دو هفته ای در تانكی برای بازسازی قوای از دست رفته تحت توجه بوده و سپس به تانك اجتماعی قابل برگرداندن است

تخمگذاری در صبح صورت می گیرد که ابتدا ماهی نر با چرخیدن به دور و زیر شکم ماهی ماده آن را تحریک کرده و سپس ماده را به سرعت تعقیب می کند . ( در این زمان باله ی زیرین شکم نر جمع و تیز می شود . )

 پس از اندکی ماده مغلوب نر شده ولی نر دوباره به تعقیب ماده می پردازد و بارب ماده 1 تا 3 تخم را در حال حرکت رها می کند که بارب نر به سرعت آنها را بارور کرده و دوباره ماده را تعقیب می کند و اینکار را تا زمانی که ماده کاملاً تخم ریزی کرد ادامه می دهد . ( معمولاً تایگر بارب ها بسته به سنشان در هر بار تخم ریزی 200 تا 700 تخم می گذارند . )

پس از تکمیل تخم ریزی والدین بی توجه به هم هر کدام به یک طرف تانک حرکت کرده که در این زمان باید آنها را از تانک تکثیر خارج کرد . بچه ها پس از 48 ساعت از بارور شدن تخم ها ، بارب ها به دنیا می آیند که معمولاً 4 تا 5 روز از کیسه ی زیر شکم و محتویات باقیمانده از تخم ها تغذیه کرده و نباید به انها غذا دهید ، اما پس از اینکه آنها به آزادی شنا کردن می توان آنها را با آرتمیا ( تخم میگوی زنده شده ) تغذیه کرد .

پس از اینکه اندازه ی آنها به 2.5 تا 3 سانتیمتر رسید ، می توان آنها را به تانک اصلی منتقل کرد .  

 



:: موضوعات مرتبط: بارب , تولید مثل , ,
:: برچسب‌ها: آموزش , نگهداری , ماهی آب شیرین , تولید مثل , بارب , ماهی بارب , تایگر بارب , تولید مثل تایگر بارب ,
:: بازدید از این مطلب : 588
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 9 مرداد 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Aryan

 

بارب سبز (Green Tiger Barb)

5

بارب سبز دارای رنگ سبز همراه با نقره ای یا طلائی کمرنگ و همچنین دارای رنگ نارنجی در انتهای باله ها است.پوست بدن این ماهی دارای خاصیت فلوئورسانس بوده و می تواند نور تابش کند.ماهی با نشاطی است و بهتر است که در آکواریوم به صورت گروهی نگهداری شود.بهترین تانک برای این ماهی،تانکی همراه با گیاه  و حداقل حجم ۱۱۰ لیتر دارای آب با پی هاش حدود ۶ تا ۷ می باشد.در آکواریوم این ماهی می توان تخته سنگ نیز قرار داد.اما باید توجه داشت که فضای کافی برای شنای این ماهی وجود داشته باشد.بارب سبز ماهی پر تحرکی است و ممکن است گاهی به سایر ماهی ها صدمه بزند و یا حتی باله های ماهی های بزرگتر و کند تر در حرکت را گاز بگیرد.
بهترین راه برای جفتگیری از این ماهی این است که تعدادی از این ماهی در یک آکواریوم نگهداری شود تا جفت مورد نظر یکدیگر را پیدا کنند.در هنگام تخمریزی ماهی ماده بر روی سطح صاف دراز کشیده و تخمریزی می نماید و سپس در پشت آن ماهی نر اسپرم خود را بر روی تخم ها ترشح می کند.بعد از حدودا” ۵ روز نوزادان از تخم خارج می شوند.در این هنگام باید آن ها را با نوزاد میگو یا غذاهای بسیار ریز تغذیه نمود تا زمانی که آن ها به اندازه ی کافی رشد کنند و بتوانند غذاهای معمولی را دریافت کنند.
بارب سبز نیاز دارد که با غذاهای گوناگون از جمله غذاهای خشک،غذاهای منجمد مانند کرم خونی و همچنین غذاهای زنده مانند میگوی آب شور و نوزاد سایر ماهی ها تغذیه شود.این ماهی با ماهی هایی همچون گورامی، مولی، دم شمشیری، شارک، رامیزی، انواع لوچ ها و کت فیش ها سازگاری دارد و می توان آن ها را در کنار هم نگهداری نمود.

بارب ببری (Tiger Barb)

9

بارب ببری دارای رنگ نقره ای یا طلائی همراه با نوارهای مشکی بر روی بدن و همچنین دارای باله های نارنجی می باشد.ماهی پر جنب و جوشی است و بهتر است که به صورت گروهی در آکواریوم نگهداری شود.
بارب ببری نیاز دارد که با غذاهای گوناگون از جمله غذاهای خشک،غذاهای منجمد مانند کرم خونی و همچنین غذاهای زنده مانند میگوی آب شور و نوزاد سایر ماهی ها تغذیه شود.
این ماهی با ماهی هایی همچون گورامی، مولی، دم شمشیری، شارک، رامیزی، انواع لوچ ها و کت فیش ها سازگاری دارد و می توان آن ها را در کنار هم نگهداری نمود.

رزی بارب (Rosy Barb)

11

بارب سرخ (رزی بارب) یکی از بزرگترین گونه های ماهی های بارب از نظر اندازه است که می تواند در طبیعت تا حدود ۱۵ سانتی متر رشد کند.ماهی نر دارای رنگ ترکیبی قرمز و طلائی است و دارای رنگ سیاه بر روی باله های پشتی می باشد.ماهی ماده فاقد رنگ قرمز است و عمدتا” طلائی می باشد.
بهترین راه برای جفتگیری از این ماهی این است که یک ماهی نر و دو ماهی ماده در آکواریوم نگهداری شود.همچنین برای تخمریزی باید بستری از سنگریزه های سخت در کف آکواریوم تعبییه شود.پس از تخمریزی نیز باید والدین از آکواریوم خارج شوند تا به تخم ها آسیب نرسانند. بعد از حدودا” ۳ روز نوزادان از تخم خارج می شوند.در این هنگام باید آن ها را با نوزاد میگو یا غذاهای بسیار ریز تغذیه نمود.
بارب سرخ نیاز دارد که با غذاهای گوناگون از جمله غذاهای خشک،غذاهای منجمد مانند کرم خونی و همچنین غذاهای زنده مانند میگوی آب شور و نوزاد سایر ماهی ها تغذیه شود.
این ماهی با ماهی هایی همچون گورامی، دمشمشیری، مولی، پلاتی، گوپی، شارک، انواع لوچ ها و کت فیش ها سازگاری دارد.

بارب آلبالویی (Cherry Barb)

Cherry-Barb

بارب آلبالویی در مقایسه با سایر گونه های بارب ماهی ظریفی است.رنگ اصلی این ماهی نقره ای یا سیاه است که یک خط افقی طلائی در قسمت وسط بدن ماهی خود نمایی می کند.در دوره ی تخمریزی ماهی نر به آلبالویی روشن تغییر رنگ می دهد که نام ماهی نیز از آن گرفته شده است.
بهترین تانک برای این ماهی،تانکی همراه با گیاه  و حداقل حجم ۱۱۰ لیتر دارای آب با پی هاش حدود ۶ تا ۷ می باشد.در آکواریوم این ماهی می توان تخته سنگ نیز قرار داد.اما باید توجه داشت که فضای کافی برای شنای این ماهی وجود داشته باشد.
بهترین راه برای جفتگیری از این ماهی این است که تعدادی از این ماهی در یک آکواریوم نگهداری شود تا جفت مورد نظر یکدیگر را پیدا کنند.در هنگام تخمریزی ماهی ماده بر روی سطح صاف دراز کشیده و تخمریزی می نماید و سپس در پشت آن ماهی نر اسپرم خود را بر روی تخم ها ترشح می کند.بعد از حدودا” ۵ روز نوزادان از تخم خارج می شوند.در این هنگام باید آن ها را با نوزاد میگو یا غذاهای بسیار ریز تغذیه نمود تا زمانی که آن ها به اندازه ی کافی رشد کنند و بتوانند غذاهای معمولی را دریافت کنند.
بارب آلبالویی نیاز دارد که با غذاهای گوناگون از جمله غذاهای خشک،غذاهای منجمد مانند کرم خونی و همچنین غذاهای زنده مانند میگوی آب شور و نوزاد سایر ماهی ها تغذیه شود.
این ماهی با ماهی هایی همچون گورامی، مولی، دم شمشیری، شارک، رامیزی، انواع لوچ ها و کت فیش ها سازگاری دارد و می توان آن ها را در کنار هم نگهداری نمود.

بارب نواری (Five Banded Barb)

Five-Banded-Barb

بارب نواری ماهی ای نقره ای است که دارای پنج خط مشکی در راستای عمودی بر روی بدنش می باشد.
بهترین تانک برای این ماهی،تانکی همراه با گیاه  و حداقل حجم ۱۱۰ لیتر دارای آب با پی هاش حدود ۶ تا ۷ می باشد.در آکواریوم این ماهی می توان تخته سنگ نیز قرار داد.اما باید توجه داشت که فضای کافی برای شنای این ماهی وجود داشته باشد.بارب نواری ماهی پر جنب و جوشی است و بهتر است که در یک آکواریوم از این ماهی ها به صورت گروهی ۵ تایی نگهداری شود تا برای سایر ماهی های آکواریوم مزاحمت ایجاد نکنند.
بهترین راه برای جفتگیری از این ماهی این است که تعداد ۵ عدد از این ماهی در آکواریوم نگهداری شود تا جفت ماهی یکدیگر را پیدا کنند.این ماهی در هر بار تخمریزی حدود ۲۰۰ عدد تخم می گذارد که تخم ها پس از یک روز به نوزاد تبدیل می شوند.باید توجه داشت که پس از تخمریزی، والدین از آکواریوم خارج شوند.زیرا به تخم ها آسیب می رسانند و حتی ممکن است که تمام آن ها را بخورند.پس از خروج نوزادان از تخم باید آن ها را با نوزاد میگو یا غذاهای بسیار ریز تغذیه نمود تا زمانی که آن ها به اندازه ی کافی رشد کنند و بتوانند غذاهای معمولی را دریافت کنند.
بارب نواری نیاز دارد که با غذاهای گوناگون از جمله غذاهای خشک،غذاهای منجمد مانند کرم خونی و همچنین غذاهای زنده مانند میگوی آب شور و نوزاد سایر ماهی ها تغذیه شود.
این ماهی با ماهی هایی همچون تترا، گورامی، گوپی، مولی، دمشمشیری، دیسکس، آنجل،انواع لوچ و کت فیش ها سازگاری دارد.

بارب مخملی (Scarlet Barb)

Scarlet-Barb-2

بارب مخملی دارای رنگ نقره ای همراه با رنگ سیاه در انتهای باله های سینه ای می باشد.ماهی نر دارای رنگ قرمز روشن در قسمت بین دم و بدن می باشد.این ماهی بسیار پر جنب و جوش است و بهتر است که به صورت گروهی در آکواریوم نگهداری شود.
بهترین تانک برای این ماهی،تانکی همراه با گیاه  و حداقل حجم ۱۱۰ لیتر دارای آب با پی هاش حدود ۶ تا ۷ می باشد.در آکواریوم این ماهی می توان تخته سنگ نیز قرار داد.اما باید توجه داشت که فضای کافی برای شنای این ماهی وجود داشته باشد.بارب سبز ماهی پر تحرکی است و ممکن است گاهی به سایر ماهی ها صدمه بزند و یا حتی باله های ماهی های بزرگتر و کند تر در حرکت را گاز بگیرد.
بهترین راه برای جفتگیری از این ماهی این است که تعدادی از این ماهی در یک آکواریوم نگهداری شود تا جفت مورد نظر یکدیگر را پیدا کنند.در هنگام تخمریزی ماهی ماده بر روی سطح صاف دراز کشیده و تخمریزی می نماید و سپس در پشت آن ماهی نر اسپرم خود را بر روی تخم ها ترشح می کند.بعد از حدودا” ۵ روز نوزادان از تخم خارج می شوند.در این هنگام باید آن ها را با نوزاد میگو یا غذاهای بسیار ریز تغذیه نمود تا زمانی که آن ها به اندازه ی کافی رشد کنند و بتوانند غذاهای معمولی را دریافت کنند.
بارب مخملی نیاز دارد که با غذاهای گوناگون از جمله غذاهای خشک،غذاهای منجمد مانند کرم خونی و همچنین غذاهای زنده مانند میگوی آب شور و نوزاد سایر ماهی ها تغذیه شود.
این ماهی با ماهی هایی همچون گورامی، مولی، دم شمشیری، شارک، رامیزی، انواع لوچ ها و کت فیش ها سازگاری دارد و می توان آن ها را در کنار هم نگهداری نمود.

بارب ببری آلبینو (Albino Tiger Barb)

Albino-Tiger-Barb

 

 

 

 

 

بارب ببری زال (آلبینو) دارای رنگ کرم و نقره ای همراه با خط های راه راه سفید و همچنین انتهای باله ی قرمز یا نارنجی می باشد.این ماهی بسیار بانشاط و پرجنب وجوش است.
بهترین تانک برای این ماهی،تانکی همراه با گیاه  و حداقل حجم ۱۱۰ لیتر دارای آب با پی هاش حدود ۶ تا ۷ می باشد.در آکواریوم این ماهی می توان تخته سنگ نیز قرار داد.اما باید توجه داشت که فضای کافی برای شنای این ماهی وجود داشته باشد.
بهترین راه برای جفتگیری از این ماهی این است که تعدادی از این ماهی در یک آکواریوم نگهداری شود تا جفت مورد نظر یکدیگر را پیدا کنند.در هنگام تخمریزی ماهی ماده بر روی سطح صاف دراز کشیده و تخمریزی می نماید و سپس در پشت آن ماهی نر اسپرم خود را بر روی تخم ها ترشح می کند.بعد از حدودا” ۵ روز نوزادان از تخم خارج می شوند.در این هنگام باید آن ها را با نوزاد میگو یا غذاهای بسیار ریز تغذیه نمود تا زمانی که آن ها به اندازه ی کافی رشد کنند و بتوانند غذاهای معمولی را دریافت کنند.
بارب ببری آلبینو نیاز دارد که با غذاهای گوناگون از جمله غذاهای خشک،غذاهای منجمد مانند کرم خونی و همچنین غذاهای زنده مانند میگوی آب شور و نوزاد سایر ماهی ها تغذیه شود.
این ماهی با ماهی هایی همچون گورامی، مولی، دم شمشیری، شارک، رامیزی، انواع لوچ ها و کت فیش ها سازگاری دارد و می توان آن ها را در کنار هم نگهداری نمود.

بارب دوخال (Ticto Barb)

1

بارب دو خال (تیکتو بارب) دارای رنگ طلائی یا نقره ای همراه با رنگ سیاه در انتهای باله های سینه ای می باشد.
بهترین تانک برای این ماهی،تانکی همراه با گیاه  و حداقل حجم ۱۱۰ لیتر دارای آب با پی هاش حدود ۶ تا ۷ می باشد.در آکواریوم این ماهی می توان تخته سنگ نیز قرار داد.اما باید توجه داشت که فضای کافی برای شنای این ماهی وجود داشته باشد.این ماهی دارای خصلت گروهی زندگی کردن است و اگر در آکواریوم از این ماهی به صورت گروهی نگهداری شود مسلما” موجب آذار سایر ماهی ها نمی شوند.
بهترین راه برای جفتگیری از این ماهی این است که یک ماهی نر و دو ماهی ماده در آکواریوم نگهداری شود.همچنین برای تخمریزی باید بستری از سنگریزه های سخت در کف آکواریوم تعبییه شود.پس از تخمریزی نیز باید والدین از آکواریوم خارج شوند تا به تخم ها آسیب نرسانند. بعد از حدودا” ۳ روز نوزادان از تخم خارج می شوند.در این هنگام باید آن ها را با نوزاد میگو یا غذاهای بسیار ریز تغذیه نمود.
بارب دو خال نیاز دارد که با غذاهای گوناگون از جمله غذاهای خشک،غذاهای منجمد مانند کرم خونی و همچنین غذاهای زنده مانند میگوی آب شور و نوزاد سایر ماهی ها تغذیه شود.
این ماهی با ماهی هایی همچون گورامی، مولی، دم شمشیری، شارک، رامیزی، انواع لوچ ها و کت فیش ها سازگاری دارد و می توان آن ها را در کنار هم نگهداری نمود.

بارب طلائی (Gold Barb)

Gold-Barb

بارب طلائی از دسته ماهیان بارب محسوب می شود. نگهداری این ماهی صلح جو بسیار آسان است. به همین دلیل نگهداری از آن برای افرادی که در شروع کار هستند پیشنهاد می شود. بارب از دسته ماهیان اجتماعی است که در آکواریوم های اجتماعی به خوبی زندگی می نماید. بارب ها از جمله ماهیان گیاهخوار هستند و به همین دلیل با گیاهان آکواریوم سازگاری دارند. به همین جهت ماهی بارب برای نگهداری در آکواریوم های گیاهی نیز مناسب است. بارب طلائی حداکثر تا ۷ سانتی متر رشد می کند و برای نگهداری در آکواریوم های کوچک مناسب است. زیستگاه اصلی ماهیان بارب رودخانه هایی در میان جنگل های جنوب آسیا است. بارب ها در طبیعت به صورت گروهی زندگی می کنند. نگهداری این ماهی به صورت گروهی با سایر هم نوعان موجب رشد بهتر و سلامت ماهی می شود. نگهداری از این ماهی در گروه های ۶ یا ۷ تایی توصیه می شود.
بارب طلائی دارای ترکیب رنگ طلائی، زرد و نارنجی است. نگهداری این ماهی در آکواریومی همراه با گیاه توصیه می شود. چرا که گیاهان فضاهایی را برای پنهان شدن ماهی در آکواریوم فراهم می کنند و مانع ایجاد استرس در ماهی می شوند. بارب طلائی نسبت به سایر گونه های بارب آرام تر و صلح جو تر است. دمای ۲۳ تا ۲۸٫۵ درجه ی سانتی گراد و پی هاش ۶٫۰ تا ۷٫۵ برای این ماهی مناسب است. بارب ها معمولا” در قسمت میانی و پایینی آکواریوم شنا می کنند و کمتر پیش می آید که خود را از آکواریوم به بیرون پرتاب کنند.
ماهی بارب در محیط طبیعی زندگی خود از غذاهای گوشتی و گیاهی با هم استفاده می نماید. غذاهایی مانند برگ گیاهان، حشرات و انواع کرم ها در محیط طبیعی این ماهی یافت می شود. با توجه به این موضوع لازم است که ماهی بارب را با غذاهایی همچون کرم خونی منجمد، غذاهای خشک پروتئینی و گیاهی و میگوی آب شور تغذیه نمود. غذا دادن به صورت ۲ یا ۳ مرتبه در هر روز به طور منظم به سلامت ماهی کمک می نماید.

رد لاین (Denison’s Barb)

Denisons-Barb

رد لاین از دسته ماهیان بارب است و به خاطر داشتن خط قرمز افقی بر روی بدن به این نام معروف شده است. زیستگاه این ماهی آب های شیرین هند است.
ماهی ردلاین در دمای ۱۵ تا ۲۵ درجه ی سانتی گراد، پی هاش ۶.۸ تا ۷.۸ و آکواریومی با حجم ۲۲۵ لیتر می تواند زندگی کند و در چنین شرایطی تا ۸ سال عمر می کند. توصیه می شود که از این ماهی به صورت گروهی در آکواریوم نگهداری شود. بارب رد لاین به طور کل ماهی آرام و صلح جویی است. اما در صورتی که در فضای کوچک نگهداری شود یا به طور صحیح تغذیه نشود به ماهی ای پرخاشگر تبدیل خواهد شد.
ماهی رد لاین از جمله ماهیان گوشتخوار است و می توان آن را با غذاهایی همچون کرم خونی، میگو و سایر غذاهای پروتئینی تغذیه نمود.
تکثیر این ماهی تا به حال چندان موفقیت آمیز نبوده است و به همین دلیل تکثیر رد لاین خیلی معمول نیست.
ماهی رد لاین همچنین با نام های لاتین  Red line torpedo barb ، Roseline shark و Bleeding eye barb نیز شناخته می شود.



:: موضوعات مرتبط: بارب , ,
:: برچسب‌ها: ماهی , آکواریوم , آب شیرین , بارب , نژاد های بارب , معرفی ,
:: بازدید از این مطلب : 420
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 9 مرداد 1393 | نظرات ()

صفحه قبل 1 صفحه بعد