نام های رایج: نوع گوشتخوار” پنکوسی باله بلند ، پنگوسی شکارچی ، پنگوسی گوشتخوار و …. نوع غیر گوشتخوار”پنگوسی معمولی ،پنگوسی گیاه خوار، پنگوسی باله کوتاه و ….
انواع دیگری از پنگوسی ها با نام های مختلف هستند اما بحث ما در مورد انواع رایج یعنی نوع گوشتخوار و معمولیست
خانواده: Pangasiidae
زیستگاه اصلی : تایلند
دمای مناسب نگهداری:۲۲ الی ۲۶ درجه سانتیگراد
پ-هاش: ۶/۵ الی ۷/۵
طول عمر:حدودا ۱۰ سال
سازگاری : پنکوسی باله بلند ( گوشتخوار ) ماهی های کوچکی که در دهانش جای بگیرد را می خورد ، ولی پنکوسی باله کوتاه (معمولی ) با بیش تر گیاهخواران و بعضی گوشتخواران سازگار است .
توجه : پنکوسی گوشتخوار یا شکارچی دارای باله ی پشتی نوک تیز است و رنگ تیره ای دارد در صورتی که باله ی پشتی در پنکوسی های معمولی کوتاه و قوس دار است و رنگ آن ها روش تر است. پنگوسی های دیگری نیز در بازار وجود دارند مانند کالر پنگوسی ، پنگوسی خال دار و …..
پنگوسی شکارچی
پنگوسی معمولی
شناخت:این گونه از ماهیان بزرگ (پنگوسی ها) در کشورهای جنوب شرقی آسیا همچون تایلند ، مالزی و ویتنام یافت می شوند .کوسه ی ملون یا پنگوسی نامی است که به این ماهی اطلاق می شود و علتش هم به خاطر نحوه ی شنا کردن آن در میانه ی آب و یا شباهت ظاهری اش با هم نام خود (کوسه) می باشد . این ماهیان به خانواده ی پنگاسیده ها (PANGASSIDAE) تعلق دارند . این خانواده شامل تعدادی ماهی است که همگی بومی جنوب شرقی آسیا بوده و حداقل تا ۴۵ سانتیمتر رشد می کنند . به جهت اندازه ی بزرگ و زندگی جمعی آنها اغلب شکار شده و به عنوان غذا مورد استفاده قرار می گیرند . پنگوسی می تواند به وزنی بالغ بر ۱۵ کیلوگرم برسد و بزرگی در حدود ۱۲۰-۱۰۰ سانتیمتر در طبیعت داشته باشد اگرچه در اکواریوم به ندرت به ۵۰ سانتیمتر میرسند. در عرض ۴ سال به بلوغ جنسی می رسند و میتوانند تولیذ مثل کنند.
نگهداری: برای نگهداری ماهی پنگوسی (شکارچی یا معمولی) به دلیل جثه بزرگ نیاز به اکواریوم بسیار بزرگی دارید.شاید در ابتدا ماهی کوچک و دوست داشتنی به نظر برسند که در هر اکواریومی بتوانید انها را نگهداری کنید ولی با گذشت زمان و رشد چشم گیر انها در اخر به اکواریوم بزرگی نیازمندید.بنده شخصا نمیتوانم اندازه ی خاصی را پیشنهاد دهم زیرا هر اکواریومی میتواند برای انها کوچک باشد شما فکر کنید میخواهید از یک جفت پنگوسی که هر کدام طولی معادل ۳۰ الی ۴۰ سانتیمترکه قطرنسبتا بزرگی نیز دارند نگهداری کنید حال اکواریوم مناسب پنگوسی ها چقدر باشد مناسب است؟؟؟ شاید بگویید یک اکواریوم یک متری برای انها کافیست و شاید این نظر را داشته باشید که یک اکواریوم دو یا سه متری هم برای انها کوچک است به هر حال تصمیم با خود شماست که نسبت به مکان یا مدت زمان نگهداری از پنگوسی های خود تصمیم بگیرید. شما بجز سایز اکواریوم باید به مسائل دیگری مانند اکسیژن مناسب و فیلتراسیون خوب اکواریوم نیز دقت کنید. شخصا توصیه میکنم در اکواریوم پنگوسی های خود از دکرهای سنگی یا سفالی و ….. استفاده نکنید شاید استفاده از تزئینات گیاهی به نحوی که مانع حرکت انها نشود مناسب باشد زیرا تانک خالی و بدون تزئنات هم برای ماهی ناخوشایند است و هم زیبایی زیادی ندارد به هر حال در این قسمت هم تصمیم با خود شماست البته همانطور که در بالا نیز اشاره شد بهتر است از دکرهای سنگی استفاده نکنید زیرا حرکت سریع انها بین سنگ ها ممکن است باعث زخمی شدن و خراش های روی پوست شود.در مورد خصوصیات فیزیکوشمیایی اب مانند دما و پ-هاش هم در بالا صحبت شد و تنها نکته باقیمانده برای نگهداری پیدا کردن هم تانکی مناسب برای انها میباشد البته ممکن است شما بخواهید انها را به صورت جفت یا بیشتر به صورت تک گونه در کنار یکدیگر نگهداری کنید که در اینصورت نیاز به پیدا کردن هم تانکی مناسب نخواهید داشت ولی در صورتی که بخواهید هم تانکی برای انها در نظر بگیرید باید اختلافی را بین پنگوسی های معمولی و گوشتخوار قائل شوید زیرا پنگوسی های معمولی را میتوانید با اکثر ماهیان گیاه خوار چه کوچک و چه بزرگ نگهداری کنید ولی در مورد پنگوسی گوشتخوار یا شکارچی نمیتوان به این راحتی صحبت کرد زیرا همانطور که از اسمشان پیداست پنگوسی های شکارچی هر جنبنده ابزی که در دهانشان جای بگیرد را خواهند خورد به هیکل انها توجه نکنید و بیهوده تخمین نزنید و واقع بینانه قضاوت کنید زیرا پنگوسی های شکارچی ماهیان بزرگتر از جثه خود را هم شکار میکنند و بهتر است انها را با ماهیان پهن و قوی جثه گوشتخوار نگهداری کنید. نکات دیگری که میتوانم در انتهای بخش نگهداری انها مورد بحث قرار دهم ترسو بودن ماهی در اکواریوم های کوچک و ترسیدن انها در صورتی که به انها کوچکترین شوکی وارد کنید است. سعی کنید هیچگاه به اکواریوم انها ضربه نزنید یا هنگام غذا دادن به انها باعث ترسیدنشان نشوید، چراغ های اکواریوم را یکدفعه روشن نکنید و از انجام مسائلی که باعث ترس انها شود خوداری کنید.
تغذیه: برای پنگوسی های گوشتخوار یا شکارچی برای رشد سریع میتوانید از غذاهای زنده مانند ماهیان طعمه (ماهیان رودخانه ای) یا غذاهای گوشتی مانند دل گاو و جگر استفاده کنید ماهی کیلکا نیز مورد توجه انها است. برای پنگوسی های معمولی میتوانید از غذاهای خشک که در کف فرود می ایند استفاده کنید البته انها هم مانند پنگوسی های گوشتخوار از دل و جگر نیز تغذیه میکنند ولی هیچ گاه غذای زنده را نمیخورند حتی ماهیان خیلی کوچک ، بنابراین برای پنگوسی های معمولی خود شما میتواند فقط از غذاهای خشک و گوشتی استفاده کنید ولی برای پنگوسی شکارچی هم از غذاهای زنده و هم گوشتی و هم خشک میتوانید استفاده کنید.
پنکوسی سفید
پنکوسی گیاه خوار
نکته: در صورتی که پنگوسی شما بترسد یا ان را تازه به اکواریوم جدیدی منتفل کردید تا چند روزی غذا نخواهد خورد و حتی ممکن است در گوشه ای بیحرکت باقی بماند. نسبت به شوک وارد شده ممکن است در بعضی موارد تا یک ماه هم غذا نخورند و بیحرکت بماند یا حرکات شدید و تندی از خود بروز دهد.
تکثیر: تکثیر انها در فضای کم آکواریوم عملاً غیر ممکن است و تنها برای استفاده ی تجاری آنها را در استخر های بزرگ تکثیر می کنند.
تشخیص جنسیت: راه راه های روی بدن پنکوسی های نر بلند تر و تیز تر از ماده هاست ضمن اینکه پنکوسی های ماده بزرگتر از نرها هستند.
:: موضوعات مرتبط:
پنگوسی ,
,
:: برچسبها:
ماهی ,
آکواریوم ,
ماهی آبشیرین ,
آموزش ,
نگهداری ,
ماهی پنگوسی ,
:: بازدید از این مطلب : 696
|
امتیاز مطلب : 67
|
تعداد امتیازدهندگان : 14
|
مجموع امتیاز : 14